GPS tracker voor optimale beveiliging auto, fiets of kind

Categorie: Overige

trackenMet de nieuwste technologie van de GPS tracker ben je in staat je waardevolle bezittingen altijd in de gaten te houden. Dat kan zijn je bagage, je auto, motor, fiets en drone, eigenlijk alles dat je goed in de gaten wil houden is volgbaar. Dus ook kinderen en huisdieren. GPS tracker staat voor Global Positioning System, oftewel een systeem dat je in staat stelt een object overal te volgen op elk gewenst tijdstip. Dit gebeurt door een samenwerking met satellieten in de ruimte en een ontvanger op aarde.

De satelliet is de verzender en de GPS tracker is de ontvanger. Het volgen van een voertuig of voorwerp wordt alleen mogelijk als er een GPS ontvanger is en die gekoppeld is met een zender. Dit netwerk van satellieten, het GPS netwerk, stuurt radiogolven naar de aarde. Als de GPS tracker deze signalen ontvangt worden deze omgezet naar coördinaten, dan is er een plaatsbepaling bekend. Deze locatie wordt vervolgens verzonden naar de eigenaar, dat kan per SMS bericht of online. Op deze manier weet je exact waar jouw waardevolle object zich bevindt en ben je op de hoogte van de locatie.

GPS tracker voor de auto

gps-trackerVeel bedrijven in de transportsector maken gebruik van een GPS tracker auto systeem om hun wagenpark goed in de gaten te houden. De voertuigen kunnen dan realtime gevolgd worden. Tevens is er inzicht in de afgelegde routes en met welke snelheden er gereden werd. Hierdoor is men in staat een planning te verbeteren, accuraat in te grijpen en een chauffeur bij te sturen op basis van de gegevens op dat moment. De GPS tracker auto zal de gegevens opslaan of doorsturen naar een database, dit gebeurt door een modem dat is ingebouwd in de GPS tracker auto. Dit real-time systeem heeft vele voordelen voor een bedrijf. Er is overzicht en daarom controle over de voertuigen die zich op de weg bevinden. Er is inzicht in de planning en de aankomsttijden van het voertuig. Op die manier kan een klant eventueel gewaarschuwd worden door de GPS tracker als er een vertraging optreedt. Tevens is er zicht op de medewerkers, we weten altijd waar ze zich bevinden.

Een GPS tracker is tevens een zeer efficiënt middel voor beveiliging van de auto. Na een diefstal is de exacte locatie te bepalen van de auto. De politie is daarom in staat exact de auto te volgen. Vaak moet de GPS tracker dan wel vakkundig zijn ingebouwd door een specialist. Als dat niet het geval is zal de dief eenvoudig het systeem kunnen verwijderen en wordt volgen onmogelijk.

GPS tracker voor de fiets

Vandaag de dag zijn, met de komst van bijvoorbeeld E-bikes of dure sportfietsen, de fietsen een waardevol bezit. Dit bezit wil je beschermen tegen diefstal. Mocht je fiets een keer gestolen worden, dan zou het geweldig zijn om te weten waar je fiets zich na de diefstal bevindt! Dit is mogelijk door de GPS tracker fiets. Installatie van dit GPS tracker systeem kan zijn op of ergens in je fiets. Uiteraard van belang dat het een verborgen systeem is dat de dief niet kan herkennen. Wij noemen dat een undercover tracker systeem. Dat kan zijn in de vorm van een staaf of lamp die is ingebouwd in het fietsframe. Het ziet eruit als een gewoon standaard onderdeel van de fiets en is dus niet herkenbaar voor een dief als zijnde een GPS tracker fiets. Het traceersysteem is nu dus verborgen en de dief weet dit niet, zodoende is jouw fiets goed volgbaar na diefstal. Een opgeladen accu is wel de voorwaarde om de GPS tracker goed te laten functioneren.

In de praktijk werkt deze GPS tracker als volgt. Na de constatering dat je fiets is gestolen stuur je een SMS naar het GPS tracker systeem, deze stuurt vervolgens exact de coördinaten terug. Dan is het mogelijk om via Google maps te zien waar jouw fiets zich op dat moment bevindt. Je kunt vervolgens zelf actie ondernemen of de politie inschakelen om de verdere opsporing te verrichten. Dit tracker systeem kan voorkomen dat jouw fiets zich bevindt onder de honderdduizenden fietsen die elk jaar gestolen worden.

GPS tracker voor de kinderen

Kinderen zijn het meest waardevolle bezit van de ouders. Een ouder kan erg bezorgd zijn als hij niet weet waar zijn kind zich bevindt. Kinderen houden van vrijheid en spelen graag buiten, als ouder wil je die vrijheid geven maar ook de veiligheid in de gaten houden. GPS tracker kind is een systeem speciaal ontwikkeld om deze veiligheid van een kind te waarborgen. Naast kinderen kan dit GPS tracker systeem ook toegepast worden bij ouderen of mensen met een beperking. Door het eenvoudige ontwerp en de grote knoppen is dit systeem heel gebruiksvriendelijk voor kinderen. Dit systeem geeft een locatiebepaling tot op de meters nauwkeurig. Het beschikt tevens over een waarschuwing en locatie functie. Ouders krijgen een gerust gevoel als ze weten waar hun kinderen zijn.

Dit GPS tracker systeem werkt in de praktijk als volgt. Na de bepaling van de locatie wordt deze doorgestuurd via een ingebouwde sim kaart, er is een vooraf ingesteld alarmnummer in de telefoon. Wil jij weten waar het kind is, dan stuur je een SMS bericht naar de simkaart. Vervolgens wordt de exacte locatie doorgegeven via Google maps en weet je precies waar het kind zich bevindt. Dit is ook een normale telefoon waarmee gebeld kan worden. Er is tevens de optie om een veiligheidszone in te stellen. Als het kind deze zone verlaat krijg je daar ook bericht van. GPS tracker kind is de ideale oplossing voor ouders om met een gerust hart de kinderen buiten te laten spelen.

Deze tip delen?Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn